Heb jij ook zo’n zin in de feestdagen? Ben je ook al druk bezig met het bedenken wat je gaat doen deze dagen en vooral, niet onbelangrijk, wat je gaat eten? De december-maand staat bij de meesten van ons in het teken van eten, eten & eten. We zijn al op dit moment massaal bezig met kerstcadeautjes kopen, een mooie kerst-outfit scoren en nadenken over de kerstmenu’s. Kortom, je komt er bijna niet onderuit dat er wat kilo’tjes aan zullen gaan komen in deze ‘vreet-maand’ Toch kun je je hier van tevoren op voorbereiden, zodat het uiteindelijk allemaal wel meevalt en je stralend 2018 begint. Wij geven jou in onze nieuwe blog 5 tips voor het voorkomen van de december-kilo’s!

  1. Maak NU een plan

We leven nu nog in de week voor kerst dus je kunt nu nog een plan maken voor jezelf hoe je het de komende tijd gaat aanpakken. Schrijf voor jezelf op wat je aan het einde van de maand graag bereikt wil hebben en waarom je dit wilt. Wil je op je huidige gewicht blijven? Wil je niet meer dan 1-2 kilo aankomen, of wil je zelfs afvallen in deze maand. Wil je in dat ene strakke jurkje passen? Schrijf dit voor jezelf op en lees dit elke dag even terug, zodat je herinnerd blijft aan je doel en motivatie.

  1. Verbied jezelf niks

Zodra je jezelf van alles gaat verbieden wil je het des te meer. Denk maar eens niet aan een roze olifant? Wat doe je nu? Juist, je denk er wel aan. Als jij jezelf dingen gaat verbieden dan word je drang ernaar des te groter. Verbied je jezelf om pepernoten te eten, dan is de kans groot dat je ineens een eetbui krijgt en een hele zak pepernoten opeet. Wees dus lief voor jezelf en gun jezelf af en toe iets lekkers, maar met mate.

  1. Kies voor gezonde opties

Een kerstdiner of kerstborrel hoeft natuurlijk niet ongezond te zijn. Je kunt er zelf voor kiezen wat je gaat maken en wat je op een avond eet. Uiteindelijk heb jij ZELF de regie over wat je maakt, koopt en eet. Kies dus voor gezonde producten, kook gezond (ook tijdens kerst) of haal af en toe een heerlijke healthy to go maaltijd bij ons in de winkel.

  1. Blijf bewegen!

Vaak gebruiken we als excuus dat de december-maanden zo druk zijn en we geen tijd hebben om te sporten. Dit is natuurlijk niet zo want je kunt altijd wel een gaatje vinden voor een lekkere frisse wandeling. Maak er gelijk een leuk uitstapje van en ga je met je vrienden of familie naar het bos of strand om uit te waaien.

  1. Drink genoeg water

We weten allemaal wel dat het drinken van water ontzettend belangrijk is. Wanneer je voor het eten een paar glazen water drinkt, zorgt dat ervoor dat je minder gaat eten. Zorg er dus voor dat je voorafgaand aan een kerstborrel of kerstdiner eerst een paar glazen water drinkt.
Pas ook op met alcoholische drankjes, dit zijn echte dikmakers, vol met calorieën. Wissel daarom af en toe een glas alcohol af met een glas water, zodat je toch weer wat calorieën bespaart!

15% korting op een juice-pakket!

Mocht je nou toch wat kilo’s zijn aangekomen na de december-maand dan kun je alvast een detox week inplannen voor in het nieuwe jaar. Bestel bijvoorbeeld één van onze juice-detox pakketten om ervoor te zorgen dat de kerstkilo’s er binnen no-time weer afvliegen. We hebben op dit moment een leuke actie. Met de kortingscode: #christmascoming krijg jij 15% korting bij online bestelling op jouw detox-pakket. Plan dus alvast vooruit en bestel HIER jouw pakket!

Liefs en alvast fijne feestdagen!