Busy, busy, busy

Men denkt vaak te weten dat iets gezond is vanwege een overtuiging wat toch niet waar blijkt te zijn.

Men weet tegenwoordig wel vaak wat gezond eten is, maar niet hoe het in te zetten. Overal op internet staan websites vol met informatie over wat gezond eten is. De consument ziet door de bomen het bos niet meer. Veel bedrijven en instellingen verkopen zogenaamde gezonde producten. Echter deze zitten vol met onnodige suikers, e-nummers en andere ongezonde toevoegingen, die niet worden vermeld op de verpakking. Overvolle calorie shakes die worden verkocht als proteïne en after sportshakes met ontelbaar veel calorieën.

Kort samengevat: we eten te weinig groente en fruit, en niet uitgebalanceerde maaltijden op basis van koolhydraten, vetten en eiwitten. Hoge suikerpieken is één van de gevolgen, dat een negatief effect heeft op het energie niveau van onze dagelijkse prestatie.

Spraakmakende onderzoeken

De samenstelling van huishoudens verandert. Er zijn meer singles. Meer kapitaalkrachtige senioren met geld, meer huishoudens met dubbel inkomen en geen kinderen. Deze bevolkingsgroepen hebben een hoger gemiddeld inkomen en zijn bereid wat meer uit te geven aan gezonde voeding.

Een belangrijke trend is het feit dat consumenten minder thuis koken en meer onderweg eten en afhalen. Kortom, gemak is hetgeen dat de consument hoog in het vaandel heeft staan. Dit heeft ervoor gezorgd, dat er steeds meer food leveranciers ontstaan. Naast dit alles moeten maaltijden gezond zijn. Consumenten willen naast het gemak voor puur en eerlijk voedsel gaan. Daarbij is een simpel gerecht voor de consument niet meer voldoende. Het moet unieker, specialer en bijzonderder zijn. Een belangrijk detail is, dat een klant voor hetzelfde geld een veel gezonder product kan kopen binnen deze unieke experience.

Een andere ontwikkeling op het gebied van lifestyle en voeding is het moment waarop de maaltijd wordt gegeten. Ieder eetmoment hoeft niet gestructureerd te zijn in ontbijt, lunch en avond. Het nieuwe werken en de wereld beleven, zorgt ervoor dat de consument meerdere eetmomenten heeft en ook meer onderweg consumeert.

MUNCH

‘Having the MUNCHIES?’ MUNCHIES is een Amerikaanse uitdrukking voor een enorme trek in eten; en dat hebben we allemaal wel eens. De kracht van MUNCH is het aanbieden van voedzame, gezonde, lekkere juices, smoothies, healthpots, broodjes, wraps en snacks die ook de ergste trek kunnen stillen zonder schuldgevoel. De kernwaarden van MUNCH zijn gemak, transparantie en versheid, omdat wij ervan overtuigd zijn, door deze waarden optimaal in te zetten, het welzijn van de consument kan worden verbeterd.

Ons aanbod

We zijn zelf enorm betrokken bij MUNCH. We zijn geen diehard horeca ondernemers, maar ondernemers die met liefde koken en natuurlijk ook zelf eten en altijd druk zijn.

Bij alle gerechten zijn we altijd op zoek naar hoe iets lekkerder, beter en eventueel gezonder gemaakt kan worden. Wij hopen, dat we iedereen om ons heen kunnen inspireren om ook een stukje van je lifestyle te verbeteren naar wat binnen je eigen kunnen valt. We willen allemaal toch langer gezond en fit blijven, maar er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Onze MUNCH gerechten en sappen staan daarom klaar en zijn:

– Geïnspireerd door bekende food bloggers en nieuwe foodtrends in de markt
– Kwalitatief hoogwaardig
– Ontzettend smaakvol
– Snel op te halen

The future & MUNCH Fit Food To Go

MUNCH Fit Food To Go is een startup met de ambitie de eerste gezonde to-go shops in Nederland (en over de grenzen) aan te bieden.

Onze visie is om binnen een paar jaar het meest gezonde en vooruitstrevende to go concept in Amsterdam en de rest van Nederland te zijn. We hopen iedereen te inspireren met gezonde gerechten. Je goed voelen begint allemaal met wat je eet. Gebalanceerde en voedzame gerechten is de basis voor een bewuster en vooruitstrevender leven. Je zult echt merken dat je beter in je vel gaat zitten en veel energieker bent!

Business-to-business

In het verlengde van de uitrol van onze MUNCHFit Food To Go formule, willen wij op korte termijn de B2B kant lanceren! In tegenstelling tot andere aanbieders, willen wij het product kant-en-klaar leveren bij de business klanten. Van juices, smoothies tot aan lunch healthpots; direct te eten uit de verpakking in plaats van bestellen bij een afhaal zaak waar je moet wachten op de bestelling.

Wat we terugzien op business locaties zoals de Zuid-As is, dat er weinig aanbod bestaat van echte to-go producten. Vaak moet je uit lunchen in een restaurant of er wordt wat gehaald bij vele afhaalwinkels en supermarkten waar de producten niet echt vers zijn en vol zitten met e-nummers. Door middel van onze B2B lijn kunnen bedrijven bij MUNCH Fit Food To Go online hun bestelling plaatsen in de ochtend en wordt dit rond lunch tijd afgeleverd vanuit onze flagstore. Keuze uit ons MUNCH Fit Food To Go menu waarbij alle macronutriënten vermeld zijn en elke dag vers bereid. Wij bieden ook een dagelijkse pop-up store in de kantine van een bedrijf. Hierbij komt er iemand van MUNCHFit Food To Go tijdens de lunch vers juicen en natuurlijk is het aanbieden van lunchgerechten ook mogelijk.

Wij zijn een team

Werken doen wij graag in een team. Werken doe je met elkaar, want dan maak je elkaar sterker. MUNCH FFTG bestaat uit een team van specialisten om een gezamenlijke missie te voltooien in elke MUNCH FFTG store. Samen proberen wij de beste smaken te combineren voor al onze verse maaltijden, smoothies en snacks. ENJOY!

The whole is stronger than the sum of its parts – Aristotle