Algemene vragen

Bestellen

Op dit moment versturen wij een automatische bevestiging en daarna nog eenmaal een handmatige bevestiging bij onze pakketten. Het kan dus soms voorkomen dat het iets langer dan normaal duurt. Zorg er ook voor dat je altijd je spambox of ongewenste inbox checkt. Wellicht is de email daarin terecht gekomen. Mocht het nou voorkomen dat het echt lang duurt, dan kan je een email sturen naar info@munchfitfoodtogo.com

Indien de bestelling nog niet is gemaakt of verzonden kunnen wij zeker een aanpassing maken. Je kunt ons een email sturen via info@munchfitfoodtogo.com

Op het moment dat er op de website een product niet voorradig is kan het zijn dat we het wel in de fysieke winkel nog hebben. Je kan onze winkel bellen of een mail sturen naar info@munchfitfoodtogo.com

betalen

Bij Munch Fit Food To Go maken wij uitsluitend gebruik van veilige partners. Hierdoor garanderen wij optimale veiligheid. Op dit moment kun je betalen met iDEAL, Creditcard (Visa, MasterCard, AMEX) en overboeking.

verzenden

Dit hangt af van de voorradigheid. Als je voor 23:59 ’s avonds besteld en het product is op voorraad dan kan de volgende dag nog bezorgd worden. Wij streven ernaar om er maximaal 3 werkdagen over te doen. Bij de pakketten hebben we het minimaal 24 uur van te voren nodig.

Ja, zodra het pakket is aangemeld krijg je een email met de track & trace code. Via deze link kan je de zending volgen en de status inzien. Pakketten die binnen Amsterdam worden verzonden krijgen een berichtje van te voren.

Bij ons zijn de verzendkosten een variabel bedrag van 3,95. Dit hanteren wij omdat we er voor willen zorgen dat de supplementen en maaltijden goed verpakt zijn. Als je een pakketprijs hebt wordt deze berekend aan de hand van het aantal leveringen.

Ja voor de supplementen is dit mogelijk. Mocht je niet tevreden zijn met het product en het is ongeopend. Voor onze pakketten is dit helaas niet mogelijk vanwege de houdbaarheid en op maat gemaakte pakketten.