Hoera! Wij hebben een nieuwe winter-juice vol met gezonde vitamines en mineralen en perfect voor deze koude winterdagen. Dit cold-pressed sapje bestaat uit spruitjes, boerenkool, chia-zaden, spinazie, citroen, komkommer en kiwi en is echt ontzettend gezond en geeft jou die energyboost die je nodig hebt met deze koude regenachtige dagen. Waarom is dit sapje zo gezond?

Spruitjes

Wist je dat spruitjes extreem veel vitamine C bevatten? Zelfs meer dan in sinaasappels. In 100 gram spruitjes zit 150 mg vitamine C, wat al meer is dan de aanbevolen vitamine C per dag. Goed voor je weerstand dus! Daarnaast zijn spruitjes rijk aan verschillende B-vitaminen (belangrijk voor je humeur en je brein) en ontzettend veel kalium, belangrijk voor een goede bloedstolling en de aanmaak van nieuw botweefsel. Naast de verschillende vitaminen en mineralen reinigt spruitjes je lichaam en verweerd je lichaam tegen kanker-wekkende stoffen. Dit komt door fytonutriënten glucosinolaten die zich in spruitjes bevinden en de verschillende sulfurcomponenten. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar om het kort samen te vatten: spruiten zijn een echte ontgiftende detox-groente.

Boerenkool

De groente die we allemaal wel inmiddels kennen als superfood! Deze veelzijdige groente is echt mega gezond.  Wist je dat één kopje boerenkool maar 33 calorieën bevat, 9% van de dagelijkse hoeveelheid calcium, 206% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine A, 124% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine C en wel 648% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine K. Naast deze anti-oxidanten, vitamines en mineralen is boerenkool ook een goede bron van vezels. Het helpt tevens bij het reguleren van het cholesterol gehalte in je lichaam, geeft energie, zorgt voor een goede weerstand, zorgt voor botaanmaak en voorkomt bloedarmoede.

Chia-zaden

Chia zaden zijn super voedzaam, ze zitten bomvol anti-oxidanten, calcium, vezels en andere mineralen en vitamines. Ze worden ook super goed door het lichaam opgenomen en hoeven niet eerst vermalen of op een andere manier bereid te worden. Daarnaast is chia het perfecte middel om af te vallen. De vezels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel laag blijft en de mineralen in chia zaden zorgen ervoor dat je lichaam wel de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft! Doordat chiazaden 9x hun eigen gewicht in water opnemen en veel voedingsvezels bevatten worden koolhydraten langzaam opgenomen. Dit geeft je lang een vol gevoel. Je krijgt niet alleen directe energie van chia zaad maar ze blijven ook uren nadat je ze gegeten hebt actief! Perfect om de dag mee te beginnen dus!

Spinazie

Deze krachtpatser van een bladgroene biedt ontzettend veel gezondheidsvoordelen en weinig calorieën. De vitamine A, C en E in spinazie ondersteunen een gezond immuunsysteem en stimuleren, onderhouden en ondersteunen het centrale zenuwstelsel. Verder barst spinazie van de vitamine K, essentieel voor veel belangrijke lichaamsfuncties, zoals het onderhouden van gezonde botten.

De pepsine en pepsinepancreatine (moeilijk woord!) in spinazie zorgen voor bloeddrukverlagende eigenschappen en zetten enzymprocessen in beweging. Wil je je gelukkig voelen, eet dan ook vooral spinazie. Spinazie bevat tryptofaan, dit is een essentieel aminozuur wat de aanmaak triggert van serotonine, het geluksstofje.

Citroen

Een echte boost voor je immuunsysteem geeft de citroen. Ze zijn rijk aan vitamine C en kalium, wat ervoor zorgt dat je bloeddruk onder controle blijft en je hersenen en zenuwen gestimuleerd worden. Alhoewel citroen en zuur zijn, werkt het juist alkaliserend (ontzurend) in het lichaam. Citroenen zijn rijk aan pectinevezels waardoor ze verzadigen. Hierdoor heb je langer een vol gevoel. Citroenen werken ook als een krachtige detoxer. Door regelmatig citroensap te drinken ga je meer plassen, waardoor gifstoffen je lichaam uitgewerkt worden en je lichaam van binnenuit wordt gereinigd!

Komkommer

Komkommers, het laatste ingrediënt uit onze superjuice. Allereerst hydrateert komkommer je lichaam door de grote hoeveelheid water (een komkommer bestaat voor 95% uit water!). Dit helpt je lichaam om gifstoffen af te voeren. Stink je weleens uit je mond? Neem dan een schijfje komkommer en druk het 30 seconden tegen je tong aan. De fytochemicalieën zullen de bacteriën in je mond, die verantwoordelijk zijn voor je slechte adem, doden. Last van een kater? Eet een paar schijfjes komkommer voordat je naar bed gaat. De komkommer bevat veel B-vitamines en andere voedingsstoffen waardoor de hevigheid van de kater en hoofdpijn zullen afnemen.

Genoeg redenen dus om snel naar onze winkel te gaan en dit mega gezonde nieuwe winter sapje uit te proberen!