Goji bessen, acai bowls en avocado´s: dit zijn toch wel de superfoodtrends die afgelopen jaren zijn gepasseerd. Veel bedrijven waaronder Munch FFTG hebben deze in hun assortiment. Elke dag worden deze bowls veel verkocht. Dit zijn echter wel mainstream superfoods. Wat worden nou de up-coming superfoodtrends van dit jaar? Welke superfood maaltijd kan je maken met deze superfoods?

  • Een van de eerste superfoodtrends is het eten van insecten. Insecten bevatten veel goede voedingsstoffen, zoals eiwitten, onverzadigde vetten, ijzer en vitamine. Sommige vinden het idee van meelwormen of sprinkhanen eten spannend, anderen vinden dit heel normaal en doen dit vaker! Insecten kan je los eten, maar je zou het ook in een bananenbrood of cupcake kunnen stoppen om te eten. Wat vind jij van deze superfoodtrend? Heb je het al een keer geprobeerd?
  • Een tweede hele leuke up-coming trend is gekleurd eten. Je hebt in principe dezelfde ingrediënten voor een maaltijd nodig: alleen voeg je hier nu kleur toe van kool, blauwalg of biet. De kleuren vrolijken een gerecht en bord helemaal op. Bij Munch FFTG kan je de cold pressed juice ‘Blue Healer’ vinden, gemaakt van peer, kokoswater, ananas en blue majik a.k.a een extract van de blauwgroene alg. Je proeft dit niet, maar het oogt wel ontzettend mooi. De blue majik is rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen! Het kleurt niet alleen je voeding, ook je dag. Win win!
  • Een superfood die wij niet kunnen missen in het lijstje superfoodtrends is: power poeders. Denk hierbij aan matcha en kurkuma. Super lekker voor in je drankje of maaltijd. Zij vrolijken naast kool, alg en biet ook je gerecht op! Kurkuma is een goede ontstekingsremmer en immuun booster. Matcha is erg goed voor het verbeteren van je metabolisme. Daarnaast smaakt het ook echt super lekker. Matcha vind je tegenwoordig in veel dranken en gerechten, maar het zal je verbazen hoe weinig mensen het echt kennen. Vandaar dat deze power poeders dit jaar helemaal trendy worden!
  • Naast gekleurde burgers of ontbijt zijn eetbare bloemen ook een schattige trend om je bord er creatiever uit te laten zien. Een latte maak je ontzettend mooi en kleurrijk door kurkuma of matcha toe te voegen (heb je ooit een golden latte geprobeerd?).