Het is september; de zomervakantie is afgelopen is en de scholen zijn weer begonnen. Nadat je jezelf lekker hebt laten gaan is het misschien tijd voor een detox-cleanse! Wat houdt een detox-cleanse in? En hoe weet je dat het iets is voor jou?

Goed nieuws! Jouw lichaam geeft zelf aan wanneer het toe is aan een detox. Maar…dan moet je er wel naar luisteren. Kenmerken die je erop wijzen dat je een detox kunt gebruiken zijn onder andere:

  • Veel trek hebben (echt waar!)

Wanneer je lichaam gewend is geraakt aan het ongezonde eten en de suikers (van al die fijne drankjes en hapjes) krijg je veel cravings gedurende de dag. Een detox cleanse filtert je lichaam van de ongezonde stoffen die in jouw lichaam zitten en zorgt ervoor dat je na je cleanse kleinere porties nodig zult hebben. Ook heb je na de detox geen zin meer in die suikers en ongezonde maaltijden! Win win!

  • Slapeloosheid

Lig je vaak wakker s’ nachts en kom je moeilijk in slaap? Dan kan het best zijn dat je lichaam nog veel stoffen moet verwerken gedurende de nacht waardoor jij wakker ligt. Een detox zorgt ervoor dat je beter slaapt, omdat je lichaam overdag genoeg energie heeft om de vitamines en mineralen te verwerken. S’ nachts heeft je lichaam hierdoor genoeg tijd om stoffen aan te maken en lekker te kunnen slapen!

  • Opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel is erg vervelend, een teken dat jouw spijsvertering niet in balans is. Dit kun je ook met een detox-kuur oplossen. Je reinigt namelijk je darmen met sap. Met het drinken van detox juice zal je lichaam in staat zijn de stoffen in je spijsverteringssysteem te verwijderen en het spijsverteringsproces te optimaliseren!

Uiteraard zijn er ook andere signalen die je lichaam geeft dat een detox-kuur kan oplossen, maar deze drie signalen zijn het meest voorkomend.

Met een detox begint je lichaam met het verwijderen van ongezonde stoffen. Je drinkt tijdens zo’n periode zo gezond mogelijk, zodat jouw lichaam geen nieuwe gifstoffen binnenkrijgt en deze kan verwijderen.

Je krijgt hierdoor meer energie en dit motiveert je verder om gezonder te leven en goede leefgewoonten te beginnen. Als bonus gaat je huid stralen en voel je je fitter. Klinkt super, toch?

Een detox doe je minimaal één dag tot ongeveer een week. Op de website van Munch FFTG vind je meer informatie!

https://www.munchfitfoodtogo.com/juice

 

Detoc package
Onze Detox pakketen, om je lichaam te zuiveren van stoffen.